Bij Aquamarijn Drenthe voorzien van nieuw netwerk

De kersverse eigenaren van B&B “Bij Aquamarijn” kregen na de overname van het bedrijf vaak klachten over de Wifi. Het signaal was niet goed of onvoldoende of de doorvoer van de data staakte regelmatig. Hosting Katwijk heeft op het terrein de gehele netwerk infrastructuur voor het grote gebied vernieuwd

Niet zomaar een klassieke B&B

Bij Aquamarijn in Drenthe beschikt over verschillende B&B kamers, Hotelhuisjes, blokhutten, sta-caravans en een camping gedeelte. Alles bij elkaar een groot oppervlak wat voorzien diende te worden van een nieuw netwerk. In het zomer seizoen heb je al minimaal 2 tot 6 personen per accommodatie die gebruik kunnen maken van de verbinding. Daarvoor dien je een stabiel netwerk te hebben dat niet gebaseerd is op huis tuin en keuken routers.

Onderzoek

Hosting Katwijk heeft het gehele gebied en de B&B kamers in kaart gebracht. Daarbij is er een overzichtelijke kaart gemaakt van de knelpunten in de Wifi. Zo was het oude netwerk alleen voorzien van 2Ghz en werkte het oude systeem met vele repeaters. Ook kwam alles aan op 1 reguliere DHCP router die de verbindingen regelde. Na onderzoek heeft Hosting Katwijk een voorstel gedaan om het netwerk te vernieuwen naar de huidige tijd.

Mesh netwerk

Netwerken aanleggen is een intensieve klus. Er is dan ook voor gekozen voor een mesh netwerk met verschillende uplinks. Zowel bedrade als wireless uplinks. Gezamenlijk maakt dit een netwerk dat flexibel is en altijd de beste uplink zoekt in het mesh netwerk systeem van UniFi.

Na installatie was het complete terrein voorzien van 2 netwerken. Een intern netwerk voor de eigenaren dat toegang geeft tot alle management tools, IP-TV en Smart-tv’s en een gastennetwerk dat speciaal afgeschermd is voor alle gasten op het terrein. Alle verbindingen van de gasten zijn ge├»soleerd en bevinden zich op een ander VLAN, zo voorkom je dat er ongewenste bezoekers met kwade bedoelingen andere apparaten vinden of virussen op het netwerk verspreiden. Bij-Aquamarijn kan er weer tegen aan voor de aankomende jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.