Hosting Katwijk 100% GROEN!

De energietransitie betekent de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas, kernenergie en steenkolen naar volledig groene energie. … Het doel van de transitie is om een geheel duurzame energievoorziening te hebben in 2050 in Nederland, die dan voor 100% bestaat uit groene energie.

Er ligt dan ook een grote rol bij bedrijven om te verduurzamen. Hosting en IT bedrijven zijn grootverbruikers als het gaat om stroom.

Het huidige stroomverbruik van datacenters in Nederland komt neer op 2,7 miljard kilowattuur. Dat is 2,3% van het Nederlandse stroomverbruik. En er komen steeds meer datacenters bij!

Ook kantoren zijn groot gebruikers. Denk hierbij aan verlichting dat zowel overdag als in de nacht aan staat, de routers, switches en servers die dag en nacht actief zijn.

Hosting Katwijk heeft dit jaar besloten om een stap voorwaarts te maken in de verduurzaming van het bedrijf. Daarbij zijn er aanpassingen gedaan op de volgende aspecten

  • keuze datacenter
  • energiezuinige hardware
  • led verlichting
  • costs per hop
  • printing

Datacenter

Hosting Katwijk heeft de afgelopen maanden alle data gemigreerd naar een nieuw datacenter van The Datacenter Group en draait daardoor eveneens op 100% Nederlandse windenergie. Daarmee hebben wij al onze klanten overgezet op een duurzaam platform voor hetzelfde tarief! Een win-win situatie voor HostingKW en haar klanten!

Energiezuinige Hardware

PC’s, servers, switches en routers vreten energie. Hosting Katwijk heeft ingezet op de aankoop van energiezuinige hardware. Zo zijn we dit jaar over gegaan op UniFi Hardware. Deze schroeft onder andere het energie verbruik van de WiFi terug op het moment dat er een punt niet in gebruik is of stemt de power af op de afstand van het apparaat. De VoIP telefoons schakelen automatisch in sleep modes na kantoortijd en we hebben de routers, switches gecombineerd tot 1 systeem in plaats van individueel werkende apparaten. Ook zijn de beeldschermen energie zuinig, servers vervangen door Raspberry PI’s en verlichting vervangen voor duurzaam LED. Hosting Katwijk neemt daarnaast op kantoor stroom af van Greenchoice en heeft aandelen in windmolens waarbij het jaarlijks een deel van de opbrengst terug krijgt.

Costs per Hop

Veel mensen staan er niet vaak bij stil maar elk stapje die een pakketje op het netwerk en internet maakt kost stroom. Heb je de data op een goedkoop Amazon datacenter staan in New York, dan kost dat veel stapjes (HOPS) voordat de data in Nederland / de regio is. Een website bezoeken kost dan aanzienlijk meer geld als deze in New York staat dan in Nederland. Alle data moet wereldwijd door honderden switchen voordat de website op de pc of mobiel apparaat zichtbaar is. Dichterbij is dus beter. De data van Hosting Katwijk staat in datacenters in Delft en Haarlem. Waarbij er maar een paar stapjes nodig zijn om de website in bijvoorbeeld Katwijk of Leiden te laden. Het scheelt dus enorm veel hopjes en dat heeft impact op laad snelheden en op energie verbruik.

Printing

Hosting Katwijk heeft definitief afscheid genomen van fysieke print-outs. Al onze facturen versturen we nu digitaal. Daarmee hebben we afscheid genomen van de papieren facturen die we voorheen nog aan enkele klanten zonden. Alleen contracten printen we momenteel nog voor ondertekening. Ook betalen gaat nu geheel digitaal via iDeal, ApplePay of Paypal via Mollie.

Er is nog een lange weg te gaan. Hosting Katwijk zal blijven investeren in verduurzaming van de Hosting en IT apparatuur van ons en onze klanten!