De NIS 2 komt dichterbij!

Nieuwe beveilingseisen vanuit de EU
De Europese Unie heeft onlangs bepaald dat er strengere regels moeten gelden voor digitale beveiliging. Deze regels zijn het gevolg van de vele inbraken bij Vitale en Non-Vitale bedrijven over de afgelopen jaren.  De Wetgeving voor Vitale bedrijven is sinds 2018 in werking. Denk hierbij aan energieleveranciers, Zorgkantoren en waterleiding bedrijven. Deze Regels zijn weggeschreven in de NIS1. Nu ook vooral kleine bedrijven en dienstverleners op de markt doelwit zijn van Ransomeware en hacks zal deze wet worden uitgebreid. De nieuwe regels worden weggeschreven in de NIS2. Deze zal na alle waarschijnlijkheid in het eerste kwartaal van 2022 in werking treden.  
Wat betekent dit voor jou…
Voor ondernemers van het MKB zal dit behoorlijke impact hebben. Kleine ondernemers worden verplicht om hun zaken op orde te krijgen. Niet alleen in de cloud maar ook op kantoor. Wie kan er allemaal op kantoor inloggen op het netwerk, wat gebeurd er als een gast of klant zich aanmeld op het netwerk met zijn eigen laptop?…. Maar ook digitaal. Is de website wel goed beveiligd? Is de mail goed beveiligd? Zijn bestanden op de servers wel goed afgeschermd?  Bij een eventuele hack kan er naast de ontstane schade binnen het bedrijf er ook nog eens een grote boete vanuit de overheid komen voor een niet degelijke beveiliging. Het is dus belangrijk dat zowel uw kantoornetwerk alsmede het digitale netwerk (mail websites, webshops en cloud) goed beveiligd zijn. 
Wat doet HostingKW?
Digitaal
Hosting Katwijk is de afgelopen maanden pro-actief aan de slag gegaan om de digitale veiligheid van uw omgeving in orde te maken. Daarbij kunt u denken aan extra logging, Brute-force attack beveiliging en beveiligingen op gebied van DDos. Ook scannen wij al uw mail eerst op virussen en Malware alvorens wij de mail afleveren in uw postvak. De aankomende maanden zal deze beveiliging extra stappen krijgen. Zo zullen wij WordPress laten voldoen aan een aantal kern beveiligingen: Sterke wachtwoorden, scans op malafide scripts en bestandsbeveiligingen. Daarnaast scannen wij alle hostingpakketten af op malware en virussen. Ook passen wij extra beveiliging toe met TLS versies. HSTS, OSCP en Ciphers.
Office
Naast de digitale veiligheid zal Hosting Katwijk binnenkort ook de beveiligingen opschroeven bij klanten die gebruik maken van ons All-in-One pakket met netwerkbeveiliging. De klanten die gebruik maken van de netwerkbeveiligingen van Hosting Katwijk via Unifi zullen wij apart benaderen voor de toepassing van deze beveiligingen. Zo bent u als ondernemer direct beschermd.